Menu

This website uses affiliate links. That means that if you order something through these links, we may earn a small commission at no extra cost to you. Learn more

< Overview >

Trains - the Netherlands (up to 1940): books - history

Books on the history, locomotives and other rolling stock of the NS (Nederlandse Spoorwegen) and other railway companies in the Netherlands up to 1940.

Spoor van mensen - Mensen op en rond het spoor in Nederland toen en nu

In dit spoorwegboek is de focus nu eens niet gericht op locomotieven, treinstellen, rijtuigen, stations, werkplaatsen, seinstelsels of overwegen, maar op de mens. De mens die ze bedenkt, bouwt en onderhoudt, de mens die er zijn of haar werkplek heeft, de mens die het materieel laat rijden, de mens die zich erin laat vervoeren, de mens die er op een of andere manier bij betrokken is. Zonder mensen geen treinen.

Om die reden bevat dit boek geen enkele foto waarop mensen ontbreken. Sterker nog, ze zijn in alle getoonde situaties min of meer onmisbaar, niet weg te denken. Ze passeren allemaal de revue: machinisten en conducteurs, reizigers, stations- personeel, seinhuiswachters, monteurs, baanwerkers, hulp- verleners bij ongevallen, bouwers en slopers, en niet te vergeten hoogwaardigheidsbekleders.
Gevangen in beelden van het prille begin in 1839 tot de dag van vandaag, de menselijke geschiedenis van de spoorwegen in Nederland. Levende tijdsbeelden, spoor van mensen.

Author:Carel van Gestel
Specs:168 pages, 29 x 22 x 1.9 cm / 11.4 x 8.7 x 0.75 in, hardback
Illustrations:numerous b&w and colour photographs
Publisher:Uitgeverij Wbooks (NL, 2020)
Book: Spoor van mensen - Mensen op en rond het spoor in Nederland toen en nu

Spoor van mensen - Mensen op en rond het spoor in Nederland toen en nu

Language: Dutch

Buy from Amazon UK
Buy from Amazon.com

Related titles:

< Top >Last update:20-04-2024