DEENESFRNLPL

< Relación >

Aviación - Bélgica: libros - historia y aviones

Leon de Brouckere - Belgisch luchtvaartpionier

de (Autor)

Léon de Brouckerè (1886 - 1944) maakte in het begin van de twintigste eeuw naam in het binnen- en buitenland als ballonvaarder. In 1910 richtte hij te Herstal een fabriek op, waar vliegtuigpropellers gemaakt werden en ontwierp hij zijn eerste vliegtuig.
Op het vliegveld van Kiewit (Hasselt) werd een grote loods gebouwd en werd er een vliegschool opgericht. Léon de Brouckerè verkreeg de licentierechten van de Franse ''Deperdussin'' -vliegtuigen en verhuisde zijn vliegactiviteiten en zijn vliegschool naar het vliegveld van Genk.

Dankzij de Nederlands-Indische officier Hein ter Poorten, die bij Léon de Brouckerè leerde vliegen, kwam er een bestelling van drie vliegtuigen voor het leger in Nederlands-Indië. Deze bestelling zou echter niet lopen zoals verhoopt.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog kwam Léon de Brouckerè als oorlogsvrijwilliger terecht bij de observatieballons van het Belgisch leger. Na de oorlog richtte hij een eigen ingenieursbureau op en was onder andere vertegenwoordiger voor de Nederlandse maatschappij ''Van Berkel's pattent''. In deze periode diende Léon de Brouckerè tientallen patenten in.

Presentación:288 páginas, 35 x 21.5 x 2.5 cm, tapa dura
Ilustración:ricamente ilustrado
Editor:Uitgeverij Geromy B.V. (NL, 2014)
EAN:9789081893664
Livre: Leon de Brouckere - Belgisch luchtvaartpionier

Leon de Brouckere - Belgisch luchtvaartpionier

Idioma: Holandés

Comprar en Amazon ES

Sabena - Het turbulente verhaal van een pionier

de (Autor)

Het jaar 1919 betekent de start van de Belgische commerciële luchtvaart. In dat jaar lanceert een groepje bankiers en piloten de voorloper van Sabena. Met een handvol tweedekkers gaan ze de lucht in om te onderzoeken of commerciële luchtvaart mogelijk is. De ambities zijn groot: het vervoer van passagiers, post en vracht in Europa en Belgisch Congo.
Doorheen de twintigste eeuw vliegt Sabena als vaandeldrager van de Belgische natie. Het logo schittert boven Afrikaanse wouden, de Atlantische Oceaan en de Zuidpool. Via steun aan de geallieerden tijdens de oorlog, expedities en spectaculaire reddingsoperaties houdt Sabena de eer en de belangen van het land hoog.

De sierlijke S op de staart staat al die tijd voor Service, steeds met de modernste vloot. Maar de kroniek telt ook zwarte bladzijden: dramatische ongevallen, dubieuze wapenleveringen, mysterieuze missies, internationaal terrorisme, rode cijfers en een omstreden faillissement.
Deze kleurrijk studie, geïllustreerd met uniek fotomateriaal, schetst de turbulente rol van een van de eerste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

Presentación:248 páginas, 24.5 x 20 x 1.7 cm, tapa blanda
Ilustración:abundantemente ilustrado con fotos en b/n y color
Editor:Houtekiet (B, 2019)
EAN:9789089247834
Livre: Sabena - Het turbulente verhaal van een pionier

Sabena - Het turbulente verhaal van een pionier

Idioma: Holandés

Comprar en Amazon.com Comprar en Amazon ES

< Volver arriba >
Pericia y experiencia

Desde el año 2000 la librería TMB importa libros técnicos de Haynes, ETAI, Chilton, Clymer, Brooklands, Bucheli, Motorbuch Verlag y otras editoriales de renombre.

  • Gran selección de más de 12.000 títulos
  • Entrega rápida
  • Embalaje fuerte
  • ¡Ordenar es fácil! ¡No necesita crear una cuenta!
  • Pago seguro mediante transferencia bancaria a través de su propio banco. ¡Para ordenar, no necesita una tarjeta de crédito!
  • El día del envío le enviaremos otro correo electrónico con el número de paquete, para que pueda rastrear su pedido en Internet.
  • Respetamos la privacidad.
  • Nuestros socios logísticos:

Última actualización:17-03-2023