This website uses affiliate links. When you buy something through these links, we may earn a small commission at no extra cost to you.

< Overview >

Buses - GVB, Amsterdam: books - history and types

Illustrated books about the history, types and technology of the buses of the GVB (Gemeentevervoerbedrijf) in Amsterdam.

Met de GVB-bus onderweg

Hebt u vroeger wel eens met een bus van het GVB meegereden? Naar uw werk, met de voetbalclub, naar het zwembad of op een schoolreisje? Of bent u zelf chauffeur op deze bussen geweest of deed u ander werk bij dit bedrijf? Dan zal dit boek vol met herinneringen u zeker aanspreken.

In zijn jonge jaren kwam de geboren Amsterdammer Wim Vink al vroeg in aanraking met het GVB, door de ritjes met de bus vanaf het Haarlemmermeerstation, waar zijn beide grootouders in de buurt woonden, naar het ouderlijk huis in de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer.
Al vroeg ontdekte hij dat de bussen (en ook de trams) van het GVB nummers hadden en dat deze in logische series waren ingedeeld. In zijn tienertijd in de jaren zestig begon hij ook te fotograferen.

Nu, vele jaren later, overzag hij zijn verzameling en kreeg hij het idee een fotoboek over de GVB-bussen samen te stellen, als vervolg op eerdere uitgaven over andere busbedrijven. Samen met Frank van den Boogert en Jan van der Stelt en zeker ook dankzij de bereidheid van mede-hobbyisten is dit boek tot stand gekomen.
Het bevat een beperkt aantal foto's van de periode voor de Tweede Wereldoorlog, want de nadruk ligt op het tijdvak daarna, tot en met 2020. Aansluitend zijn enkele foto's opgenomen van voormalige GVB-bussen bij bedrijven waaraan ze later zijn verkocht. En ook zult u foto's aantreffen van bussen die bewaard zijn gebleven en als museumbus thans het verleden levend houden.

Author:W Vink
Specs:120 pages, 19.5 x 19.5 cm / 7.7 x 7.7 in, paperback
Illustrations:numerous b&w and colour photographs
Publisher:Uitgeverij de Alk B.V. (NL, 2020)
Book: Met de GVB-bus onderweg

Met de GVB-bus onderweg

Language: Dutch

Buy from Amazon.com

< Top >Last update:05-04-2024