Menü

Diese Webseite enthält bezahlte Links

Lkw - Niederlande: Bücher - Straßengüterverkehr

Ein Buch über Lkw aus den Niederlanden? Hier finden Sie Bücher über Geschichte und Lkw für verschiedene Branchen des niederländischen Straßentransports.

Diepe sporen - Grondverzet in de jaren vijftig, zestig en zeventig

Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. In 2017 verscheen van zijn hand het boekje 'Everyone loves Jimmy'. Hierin beschreef hij de rol die de legendarische GMC CCKW na de Tweede Wereldoorlog speelde tijdens de wederopbouw van Nederland. Veel GMC's deden toen nog decennia lang dienst, vooral als civiele kipper.

Ook in 'Diepe sporen' is een belangrijke rol weggelegd voor de GMC, maar tevens ook voor de REO, Henschel, Tatra en ander kippers. Daarnaast komt uiteraard de dragline aan bod, want grondverzet zonder dragline was ondenkbaar in de jaren tussen 1950 en 1980.

Autor:Arie Pieters
Ausführung:112 Seiten, 21 x 15 x 0.7 cm, kartoniert
Abbildungen:s/w-Abbildungen
Verlag:mijnbestseller.nl (NL, 2018)
EAN:9789463678308
Buch: Diepe sporen - Grondverzet in de jaren vijftig, zestig en zeventig

Diepe sporen - Grondverzet in de jaren vijftig, zestig en zeventig

Sprache: Niederländisch

Kaufen bei Amazon DE

Trucks met meerdere levens

De broers Lex en Rik Meeder maken al meer dan 40 jaar foto's van vrachtwagens. In dit boek met voornamenlijk eigen foto's zijn trucks te vinden die meerdere malen en dan in een andere gedaante in hun verzameling voorkomen.
Aan de hand van deze foto's is een opmerkelijk beeld ontstaan van bijna een halve eeuw transport in Nederland.

Autor:Lex Meeder, Rik Meeder
Ausführung:144 Seiten, 30.5 x 22 x 1.6 cm, gebunden
Abbildungen:zahlreiche Farbfotos
Verlag:Uitgeverij de Alk B.V. (NL, 2018)
EAN:9789059612037
Buch: Trucks met meerdere levens

Trucks met meerdere levens

Sprache: Niederländisch

Kaufen bei Amazon DE

Brabants transport

Midden-Brabant is de derde logistieke regio in Nederland. Veel transportbedrijven zijn in deze regio gevestigd en de vrachtauto's die er rijden zijn heel herkenbaar. In dit boek komt een aantal bedrijven voorbij waarbij een inleidend verhaal met de geschiedenis en andere relevante en interessante zaken zijn opgenomen. Hierna volgen veel foto's in een volgorde van oud naar meest recent met informatieve bijschriften en anekdotes.
Er is gekozen voor een mix van bestaande en niet meer bestaande transportbedrijven. Bij een aantal bedrijven is meer nadruk gelegd op een bepaalde periode vanwege het beschikbare materiaal.

Het uiteindelijke resultaat is een boek met interessante bedrijven, bijzondere foto's van paard en wagen tot de huidige Euro-6 trucks, boeiende bedrijfsgeschiedenissen maar vooral een mooi beeld van de ontwikkeling van zowel het transport als van de vrachtwagen door de jaren heen.

De beschreven bedrijven zijn:
- Appels transport & expeditie B.V.
- Wed. J. van Casteren & Zonen B.V.
- De Hart Temperature Controlled Transports B.V.
- Kivits Drunen B.V.
- Transportbedrijf J. van der Linden B.V.
- Martens transport Oosterhout B.V.
- Opzeeland B.V.
- Jan Schilders B.V. internationale transporten
- Wed. A. Verhoeven en zonen expeditie-, transport- en veembedrijven B.V.
- Gebr. Versteijnen Transport & Logistics B.V.
- Wim Vos internationale transporten B.V.
- E. van Wijk Logistics B.V.

Autor:Marcel van der Sluis
Ausführung:192 Seiten, 21 x 19.5 cm, kartoniert
Abbildungen:zahlreiche farbige und s/w-Abbildungen
Verlag:Uitgeverij de Alk B.V. (NL, 2017)
EAN:9789059611887
Buch: Brabants transport

Brabants transport

Sprache: Niederländisch

Kaufen bei Amazon DE

Van vuilkist tot bovenlader - 70 jaar stadsreinigingsvoertuigen in Amsterdam

Dit boek beschrijft de ontwikkeling van het wagenpark van de stadsreiniging van Amsterdam over de periode 1946 tot 2016, een periode waarin er op dit terrein veel is veranderd. De vloot huisvuilwagens in Amsterdam was de Tweede Wereldoorlog goed doorgekomen. Het bestond sinds de jaren 1930 van de vorige eeuw uit wagens met een containersysteem waarbij de volle container bij een losplaats werd omgewisseld voor een lege container.

In 1961 stapte de stadsreiniging over op een nieuw laadsysteem waarbij het containersysteem werd verlaten en de roltrommel werd geïntroduceerd. Dit vergde een grote investering. Niet veel later kwam de perswagen met grote capaciteit; de berg afval werd immers door onze welvaart steeds groter.

De Amsterdamse stadsreiniging heeft altijd een groot wagenpark gehad van diverse merken en opbouw. Daarom is het interessant om dit park eens onder de aandacht te brengen. Dit boek behandelt in hoofdstukken naast de huisvuilwagens ook de grofvuilwagens, kraanwagens, kolkenzuigers en kolkenspuiters (die de riolering in conditie houden), strooiers voor sneeuw- en gladheidbestrijding, sproeiwagens en veegwagens.
Ook de voertuigen van het in 1946 opgerichte Centraal Vervoer (CV), waarvan vele gemeentediensten gebruik maakten, komen aan bod. Tenslotte is er een hoofdstuk over onregelmatigheden tijdens het werk.

Autor:André van der Smaal
Ausführung:30 x 21.5 cm, gebunden
Abbildungen:zahlreiche farbige und s/w-Abbildungen
Verlag:Uitgeverij de Alk B.V. (NL, 2016)
EAN:9789059611733
Buch: Van vuilkist tot bovenlader - 70 jaar stadsreinigingsvoertuigen in Amsterdam

Van vuilkist tot bovenlader - 70 jaar stadsreinigingsvoertuigen in Amsterdam

Sprache: Niederländisch

Kaufen bei Amazon DE

Kermistransport door de jaren heen (2)

Dit boek behandelt het transport van kermisattracties. Na een hoofdstuk over historisch kermistransport volgen verhalen over de kermis zelf. Vervolgens zijn er hoofdstukken gewijd aan trucks, aanhangwagens, opleggers, middenbouwwagens, gebakkramen, verkoopwagens voor etenswaren en spelwagens, evenals stroomvoorziening.
Het boek behandelt ook de aspecten van wonen en leven op de kermis, gevolgd door bijzondere kassa's en transporten van exploitanten. Het omkeren van wagens voor nauwkeurige positionering, gerestaureerde kermistrucks en miniaturen ontbreken evenmin.

Te midden van al het transport worden ook de attracties zelf belicht, inclusief kaartjes, ritmunten, cabinetekeningen, en er is een register van attracties en exploitanten opgenomen. Met meer dan 700 foto's biedt het boek een prachtig overzicht van de ontwikkeling van het kermistransport, met een focus op de jaren zeventig, tachtig en negentig.

Autor:Marcel van der Sluis
Ausführung:224 Seiten, 33.5 x 22 x 1.9 cm, kartoniert
Abbildungen:700+ Fotos
Verlag:Uitgeverij de Alk B.V. (NL, 2016)
EAN:9789059611702
Buch: Kermistransport door de jaren heen (2)

Kermistransport door de jaren heen (2)

Sprache: Niederländisch

Kaufen bei Amazon DE

Geroeste trucks en bussen

Un camion ou un bus usé et rouillé est beau à voir. Beaucoup de ces véhicules se retrouvent chez les concessionnaires ou à la casse après une vie intensive et laborieuse. Pendant des années, les camions et parfois les bus attendent sur un endroit pour se décomposer lentement.

Visiter un parc à ferraille est une véritable expérience. Les voitures sont souvent mélangées et parfois elles sont complètement absorbées par la nature. Se promener entre tous ces vieux véhicules donne une sensation très spéciale.

Autor:Marcel van der Sluis
Ausführung:159 Seiten, 29.5 x 21 cm, gebunden
Abbildungen:zahlreiche farbige und s/w-Abbildungen
Verlag:Uitgeverij de Alk B.V. (NL, 2015)
EAN:9789060131213
Buch: Geroeste trucks en bussen

Geroeste trucks en bussen

Sprache: Niederländisch

Kaufen bei Amazon DE


Letzte Aktualisierung:24-05-2024