Menü

Diese Webseite enthält bezahlte Links

Züge - Niederlande (bis 1940): Bücher - Geschichte

Bücher zur Geschichte, Lokomotiven und andere Schienenfahrzeuge der NS (Nederlandse Spoorwegen) und anderer Gesellschaften in den Niederlanden bis 1940.

Het Grote Spoor boek

Sinds 1839 is er rondom het Nederlandse spoor veel veranderd. Het land en het landschap ondergingen een ingrijpende transformatie omdat er met de komst van de trein als aantrekkelijk vervoermiddel eveneens stations, bruggen en spoordijken gebouwd moesten worden.
Dankzij de spoorwegen en bijbehorende dienstregeling deed bovendien een uniforme tijd zijn intrede. Overal in Nederland moest de klok gelijk gezet worden om zo 'vlug, veilig en voordeelig' mogelijk te kunnen reizen.

Wegens grote belangstelling van spoorliefhebbers is het klassiek geworden Het Grote Spoor Boek nu verkrijgbaar in een aantrekkelijke midsize editie. Dit standaardwerk over meer dan 180 jaar spoorweggeschiedenis is een must voor iedereen die meer wil weten over de rijke geschiedenis van het Nederlandse spoor.

Aan de hand van zo'n 450 foto's, veelal afkomstig uit de collectie van het Utrechtse Spoorwegmuseum, plaatst de gerenommeerde spoorweghistoricus Guus Veenendaal het Nederlandse spoorbedrijf in historisch perspectief.
De foto's zijn thematisch gerangschikt en geven een prachtig tijdsbeeld van onder meer stations, personeel, reizigersvervoer en goederen op het spoor. Het Grote Spoor Boek biedt een onvergetelijke reis door het verleden.

Dit boek is inhoudelijk gelijk aan het uitverkochte Grote Spoor Boek (verschenen in 2014).

Autor:Guus Veenendaal
Ausführung:368 Seiten, 26 x 20 x 3.7 cm, gebunden
Abbildungen:400 farbige und s/w-Abbildungen
Verlag:Uitgeverij Wbooks (NL, 2021)
EAN:9789462584617
Buch: Het Grote Spoor boek

Het Grote Spoor boek

Sprache: Niederländisch

Kaufen bei Amazon DE

Spoor van mensen - Mensen op en rond het spoor in Nederland toen en nu

In dit spoorwegboek is de focus nu eens niet gericht op locomotieven, treinstellen, rijtuigen, stations, werkplaatsen, seinstelsels of overwegen, maar op de mens. De mens die ze bedenkt, bouwt en onderhoudt, de mens die er zijn of haar werkplek heeft, de mens die het materieel laat rijden, de mens die zich erin laat vervoeren, de mens die er op een of andere manier bij betrokken is. Zonder mensen geen treinen.

Om die reden bevat dit boek geen enkele foto waarop mensen ontbreken. Sterker nog, ze zijn in alle getoonde situaties min of meer onmisbaar, niet weg te denken. Ze passeren allemaal de revue: machinisten en conducteurs, reizigers, stations- personeel, seinhuiswachters, monteurs, baanwerkers, hulp- verleners bij ongevallen, bouwers en slopers, en niet te vergeten hoogwaardigheidsbekleders.
Gevangen in beelden van het prille begin in 1839 tot de dag van vandaag, de menselijke geschiedenis van de spoorwegen in Nederland. Levende tijdsbeelden, spoor van mensen.

Autor:Carel van Gestel
Ausführung:168 Seiten, 29 x 22 x 1.9 cm, gebunden
Abbildungen:zahlreiche farbige und s/w-Abbildungen
Verlag:Uitgeverij Wbooks (NL, 2020)
EAN:9789462583764
Buch: Spoor van mensen - Mensen op en rond het spoor in Nederland toen en nu

Spoor van mensen - Mensen op en rond het spoor in Nederland toen en nu

Sprache: Niederländisch

Kaufen bei Amazon DE

Andere Bücher in dieser Kategorie:

De Nederlandse Spoorwegen in oorlogstijd 1939-1945

De Nederlandse Spoorwegen in oorlogstijd 1939-1945 - Rijden voor Vaderland en Vijand

Guus Veenendaal, David Barnouw, Dirk Mulder

Niederländisch | gebunden | 160 S. | 2019Letzte Aktualisierung:21-05-2024