DEENESFRNLPL

< Übersicht >

Schifffahrt - Niederlande: Bücher - Geschichte und Schiffe

Ein Buch über die niederländische Schifffahrt? Entdecken Sie hier Bücher über die Geschichte, Reedereien, Typen und Technik von Schiffen aus den Niederlanden.

Scheepvaart 2019

von

Cette édition donne une image complète de la navigation néerlandaise, belge et luxembourgeoise. Le livre décrit les nouvelles et les développements dans le monde du transport maritime.

Tous les navires de la flotte néerlandaise, belge et luxembourgeoise sont classés par ordre alphabétique, avec les données techniques par navire. Sont inclus tous les navires marchands, remorqueurs, etc. Toutes les compagnies maritimes avec leurs navires sont également répertoriées dans le livre. Avec plus de 500 photos.

Ausführung:688 Seiten, 29.5 x 21 cm, Softcover
Abbildungen:zahlreiche farbige und s/w-Abbildungen
Verlag:Uitgeverij de Alk B.V. (NL, 2019)
EAN:9789059611993
Buch: Scheepvaart 2019

Scheepvaart 2019

Sprache: Niederländisch

Kaufen bei Amazon.de

Coasters op kaarten - Een maritieme groet

von

Zolang er ansichtkaarten worden uitgegeven zijn havens en schepen aantrekkelijke onderwerpen om als groet te versturen. Niet in de laatste plaats door de zeeman zelf die zijn familie of geliefde wilde laten weten waar hij zich bevond. Het liefst met een kaartje waarop de ligplaats van zijn schip was te zien. Daardoor kan je op veel oude kaarten een kruisje vinden: hier liggen wij.

Uit een bonte verzameling postkaarten uit alle windstreken ontstaat een schitterend beeld van de Nederlandse kustvaart in de vorige eeuw. Op vrijwel iedere afbeelding speelt een Nederlandse kustvaarder een rol.
Haventjes die inmiddels bijna zijn vergeten worden voor het voetlicht gehaald. De rust van afgemeerde schepen en de hectiek van laden en lossen wisselen elkaar af.

Honderden unieke ansichtkaarten maken "Coasters op kaarten" een boek dat je moet beleven...

Ausführung:144 Seiten, 30.5 x 21.5 x 1.5 cm, Softcover
Abbildungen:zahlreiche farbige und s/w-Abbildungen
Verlag:Uitgeverij de Alk B.V. (NL, 2012)
EAN:9789060133323
Buch: Coasters op kaarten - Een maritieme groet

Coasters op kaarten - Een maritieme groet

Sprache: Niederländisch

Kaufen bei Amazon.de

Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam (7)

von

Op elk potje past een deksel en bij elke lading past een schip, waarbij er nauwelijks een ladingsoort is te bedenken die niet in Rotterdam wordt overgeslagen.
Ook in dit zevende deel wordt de aandacht gevestigd op de grote diversiteit aan scheepstypes, zoals die de Rotterdamse haven aanlopen. De reeks begon in 2010 met het doel 'schepen van deze tijd' in boekvorm gestalte te geven, met inbegrip van de nodige educatieve elementen en kenmerkende havenfuncties.

Dankzij een aantal spotters van de World Ship Society Rotterdam werd opnieuw voorzien in een scala aan scheeps- en havenfoto´s die de inspiratie vormden voor de bijbehorende teksten.
Ook is het gelukt om de schepen letterlijk van A tot Z in beeld te brengen, hoewel het er eerst naar uitzag dat dat met de Q en de X, zonder in herhaling te vervallen, niet zou gaan lukken. Maar zoals bij elke lading een schip past, bleek er ook bij elke letter een passend schip te passen.
Verder worden er 11 bijzondere scheepvaartberoepen beschreven aan de hand van interviews.

Ausführung:112 Seiten, 17 x 24 cm, Hardcover
Abbildungen:zahlreiche Farbfotos
Verlag:Watermerk (NL, 2019)
EAN:9789078388180
Buch: Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam (7)

Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam (7)

Sprache: Niederländisch

Kaufen bei Amazon.de

Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam (8)

von

In alweer het achtste deel is opnieuw een scala aan schepen en banen van deze tijd vastgelegd. Waar het aantal cruiseschepen in Rotterdam flink in de lift zat, stagneerde in 2019 het ladingvolume met een doorzet van 469 miljoen ton. De toename van ruwe olie, containers, LNG en biomassa was slechts een fractie meer dan de forse daling van de kolenoverslag.

Volgens het Havenbedrijf Rotterdam wordt echter het succes van een moderne haven niet louter meer afgewogen aan de hoeveelheid tonnen overslag. De vraag naar enkel meer overslagcapaciteit is veranderd in de vraag naar een betere, snellere en bovenal slimmere haven.

Naast de beschrijving van 75 bijzondere schepen die de Rotterdamse haven dit jaar aandeden, richt deze uitgave zich op een elftal havenberoepen, zoals project engineer in de offshore, staff kapitein op een cruiseschip, corrector van zeekaarten, eigenaresse van een zeeschip, producent van scheeps- en maritieme schaalmodellen, operations manager van een scheepswerf en 'harbour manager'.

Het boek werd afgerond in april 2020 en beschrijft scheepvaart, havens en banen over de 'precorona' situatie. Wat deze wereld 'postcoronatechnisch' te wachten staat is ongewis, maar in ieder geval is de situatie vastgelegd tot aan dit desastreuze kantelmoment.

Ausführung:112 Seiten, 17 x 24 cm, Hardcover
Abbildungen:115 Farbfotos
Verlag:Watermerk (NL, 2020)
EAN:9789078388210
Buch: Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam (8)

Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam (8)

Sprache: Niederländisch

Kaufen bei Amazon.de

Rotterdam en de zee - Vier eeuwen passagiersvaart / Rotterdam and the Sea - Four centuries of passenger travel

von

Het begon zo'n vier eeuwen geleden met het vertrek van de Pilgrim Fathers, die vanuit Delfshaven met het kleine schip Speedwell aan het eerste deel van hun reis naar Noord-Amerika begonnen.
Daarna kwam de tijd van de Vereenigde Oostindische Compagnie. Van de eerste stoomvaartdiensten en begon - halverwege de 19e eeuw - de vaart van passagiers naar Nederlands-Indië en wat later naar de Verenigde Staten.

Ook het vervoer van passagiers met stoomschepen tussen Rotterdam en Engeland kreeg betekenis. Uit de rederij van Willem Ruys ontstond de Rotterdamsche Lloyd. De firma Plate, Reuchlin en Co. werd in 1873 de Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij (de latere Holland-Amerika Lijn). Vanaf het begin van de 20e eeuw brachten deze rederijen steeds grotere en luxueuzere passagiersschepen in de vaart.

In de jaren '60 en '70 kwam de ommekeer toen het steeds minder werd met de lijnvaart op Indië en de Verenigde Staten. De cruisevaart kwam op en floreert nog steeds.
Dat de cruisevaart leeft in Rotterdam blijkt wel uit de overweldigende belangstelling vanuit de bevolking en de media voor de passagiersschepen die naar de Maasstad komen.

Dit boeiende en gevarieerde verhaal staat in het boek Rotterdam en de zee. Met zeer veel (ongeveer 200) - meestal nooit eerder gepubliceerde - foto's van fotograaf Eppo W. Notenboom, die decennia lang de cruiseschepen in Rotterdam vanuit de meest unieke standpunten heeft vastgelegd.
Daarnaast bezit hij bijzondere historische foto's en afbeeldingen in zijn omvangrijke foto- en beeldarchief. Deze zijn aangevuld met een aantal indrukwekkende panoramische foto's, waarvan één op een uitklappagina van 96 cm breed.

Ausführung:160 Seiten, 22.5 x 29 cm, Hardcover
Abbildungen:200 farbige und s/w-Abbildungen
Verlag:Watermerk (NL, 2019)
EAN:9789090198828
Buch: Rotterdam en de zee - Vier eeuwen passagiersvaart / Rotterdam and the Sea - Four centuries of passenger travel

Rotterdam en de zee - Vier eeuwen passagiersvaart / Rotterdam and the Sea - Four centuries of passenger travel

Sprache: Englisch + Niederländisch

Kaufen bei Amazon.de

Zeeuwse zeehavens vanuit de lucht / Zeeland seaports from above

von

Zeeland is evocative of peace and space. It calls to mind images of dunes and pretty beaches. Zeeland equals agriculture and the fishing industry. It houses historical cities and picturesque villages. However, hardly anybody thinks of Zeeland as a hive of economic activity where trade and industry play an important role.
It is no surprise then that visitors to Zeeland Seaports are amazed at what they discover. A large area with numerous businesses located in the port area and ports which are hives of activity.

Ausführung:124 Seiten, 22 x 29.5 x 1.7 cm, Hardcover
Abbildungen:zahlreiche Farbfotos
Verlag:Sky Pictures (NL, 2014)
EAN:9789081777919
Buch: Zeeuwse zeehavens vanuit de lucht / Zeeland seaports from above

Zeeuwse zeehavens vanuit de lucht / Zeeland seaports from above

Sprache: Englisch + Niederländisch

Kaufen bei Amazon.de

Offshore wind energy - Building for the future

von

Part 2 with more aerial photograps of the offshore wind energy sector. English language.

Ausführung:96 Seiten, 22 x 30.5 x 1.4 cm, Hardcover
Abbildungen:zahlreiche Farbfotos
Verlag:Flying Focus BV (NL, 2015)
EAN:9789079716159
Buch: Offshore wind energy - Building for the future

Offshore wind energy - Building for the future

Sprache: Englisch

Kaufen bei Amazon.de

Redders van boven - Luchtfotografie van de KNRM in actie

von

Luchtfotografie van de KNRM in actie. Van reddingboten in actie in de stormachtige zeegaten bij de Wadden tot een hoist-oefening met helikopter op een zomeravond. Een prachtig eerbetoon van luchtfotograaf Herman IJsseling van Flying Focus aan de KNRM, een organisatie van hoofdzakelijk vrijwilligers en heel bijzonder materieel.

Ausführung:128 Seiten, 30 x 30 cm, Hardcover
Abbildungen:zahlreiche Farbfotos
Verlag:Flying Focus BV (NL, 2014)
EAN:9789079716128
Buch: Redders van boven - Luchtfotografie van de KNRM in actie

Redders van boven - Luchtfotografie van de KNRM in actie

Sprache: Niederländisch

Kaufen bei Amazon.de

< Nach oben >
Wissen und Erfahrung

Seit 2000 importiert der TMB Bookshop technische Bücher von Haynes, Chilton, Clymer, Brooklands, ETAI, Bucheli, Motorbooks, Motorbuch Verlag und anderen bekannten Verlagen.

  • Große Auswahl von mehr als 12.000 Titeln
  • Kurze Lieferzeit
  • Robuste Verpackung
  • Bestellen ist einfach. Sie müssen kein Konto erstellen!
  • Sichere Zahlung per Überweisung über Ihre eigene Bank. Eine Kreditkarte ist nicht erforderlich!
  • Nach Versandt Ihrer Bestellung erhalten Sie per E-Mail die Paketnummer womit Sie das Paket über das Internet folgen können.
  • Wir respektieren Ihre Privatsphäre.
  • Wir versenden mit:

Letzte Aktualisierung:01-10-2022